Ontwerp zonder titel-2.jpg

PERSONEN > THERAPIE  > ANGST IN INTERACTIE

Ontwerp zonder titel-2.jpg
Angst in sociale interacties Hasselt psycholoog Kurago. Wil je beter worden in sociale interacties? Heb je angst om met anderen te praten? Onze psychologen in Hasselt helpen je hier graag mee verder.

ANGST IN INTERACTIE

Trek jij je terug uit interacties met anderen? Ga je niet naar die sociale bijeenkomst uit angst dat je niets leuks te vertellen hebt?  Wil je graag anders in contact kunnen staan met je naasten?

Sommigen worden in het contact met anderen echter zo sterk belemmerd dat ze niet meer kunnen functioneren of geen andere optie zien als zichzelf volledig terug te trekken uit sociale situaties. Ze worden tegen gehouden door de angst om negatief beoordeeld te worden en gedachten als “de ander denkt vast dat ik raar, saai of niet leuk genoeg ben” vangen hen steeds weer. Als je je herkent in bovenstaande beschrijving, zou het kunnen dat je activiteiten als “het voeren van een telefoongesprek” of “het etentje met je collega’s” uit de weg gaat.

 

De gevolgen van het vermijden van sociale interactie kunnen best ingrijpend zijn. Je functioneert niet zoals je dat zou willen of voelt je eenzaam. Word jij belemmerd door vermijding? Wij weten er raad mee! 

Angst om met mensen te praten | Psycholoog Hasselt Kurago
Ontwerp zonder titel.jpg

ANGST IN INTERACTIE HERKENNEN

> Terugtrekken uit sociale situaties

> Eenzaam voelen

> Angst om negatief beoordeeld te worden

> Piekeren over relaties met anderen

> ...

Angst om met mensen te praten

DON'T BE PUSHED AROUND BY YOUR FEARS. BE LED BY YOUR NEEDS & DREAMS

Wil je jezelf sterken bij sociale interacties? Heb jij angst om met andere mensen te praten? Onze psychologen in Hasselt helpen je hier graag mee verder.

HOE PAKKEN WE SOCIALE ANGST AAN?

Samen onderzoeken we hoe je momenteel in sociale interacties staat en wat je graag anders zou willen kunnen doen. We bekijken je automatische gedragspatronen en de belemmeringen die je op weg naar meer sociaal contact tegenkomt. Samen leren we anders omgaan met de gedachten of gevoelens die je vangen en je weghouden van dat wat je stiekem echt wilt en nodig hebt: contact met de ander. We ondersteunen je om in kleine stapjes dichter bij jezelf en de ander te komen. 

Interacte met mensen gaan is spannend | Hulp door psycholoog Kurago Hasselt

KURAGO

THERAPIE

Christina*

Kurago heeft me geholpen om twijfels en onzekerheden een plaats te geven. Maar het mooie na deze begeleiding is dat ik nu echt weet wat ik wil en waar ik sterk in ben en soms is het die druppel die zorgt dat de emmer positief kan overlopen. Dank je wel voor deze constructieve en positieve begeleiding.

THERAPIE

Mathieu*

Al van bij het eerste contact voel je de goede vibe die er heerst. Ik vond de sessies heel aangenaam, er was rust en tijd om stil te staan bij jezelf, te identificeren wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. De inzichten die ik kreeg zijn zeer waardevol in mijn dagdagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Voor de twijfelaars, gewoon doen, je kan er alleen maar uit leren!

THERAPIE

Tom*

Aangename manier van werken, zelfreflecterend en inzicht gericht werken om tot een werkbare oplossing te komen.

THERAPIE

Peter*

Omwille van mijn burn-out ben ik voor het eerst in mijn leven op zoek gegaan naar een goede coach. En ik heb die gevonden.. een topcoach : Ann ! Ik ben van nature geen goeie prater maar bij haar voelde ik mij vrij snel op mijn gemak en vooral 'thuis '. Haar positiviteit, enthousiasme, gedrevenheid is gewoon aanstekelijk.
Beetje bij beetje bracht ze mij tot waar ik nu sta. Ik ben nu zover om alleen verder te gaan . Wetende dat ik indien nodig steeds bij haar terecht kan.

THERAPIE | LOOPBAANBEGELEIDING

Dorine*

Ik kan de begeleiding bij Kurago heel erg aanraden. Ik ben eerst in therapie geweest en leerde hier te leven naar mijn waarden. Ik verwerkte heel wat oud verdriet waardoor er ruimte kwam voor wat ik belangrijk vind in het leven. Zo heb ik heel wat stappen kunnen zetten, voel ik me eindelijk goed in mijn vel en durf ik helemaal te zijn wie ik ben. Na de therapie heb ik ook loopbaanbegeleiding gedaan. En ook dit verliep heel goed. Ik leerde mezelf wat beter kennen, wat zijn mijn waarden, wat geeft mij energie, welke persoonlijkheidstype ben ik.

THERAPIE

Rob*

Fijne ervaring. Ik keek uit naar de sessies omdat ik telkens tot nieuwe inzichten kwam en dieper nadacht over wat ik wil doen met mijn loopbaan zonder dat ik er heel veel energie moest insteken. Sarah heeft mij zeer goed begeleid, op een vlotte persoonlijke manier en stelde de juiste vragen om je te laten nadenken over je loopbaan en jezelf.

THERAPIE

Mathieu*

Een luisterend oor op het juiste moment heeft ervoor gezorgd dat ik terug ging focussen op mijn positieve en sterke eigenschappen.