Ontwerp zonder titel-2.jpg
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Hulp bij assertiviteit en nee leren zeggen. Assertiviteitstraining bij psycholoog en expert in assertiviteit Kurago te Hasselt  (Limburg)

ASSERTIVITEIT

Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven? Word jij in je dagelijks functioneren belemmerd door de angst voor conflict of afwijzing? Geef je hierdoor zelden aan wat je echt nodig hebt? Wil jij therapeutisch begeleid worden om je angsten in het grenzen stellen aan te pakken? 

Natuurlijk sta je graag klaar voor familie, vrienden en collega’s. Tegelijkertijd wil je jezelf niet steeds wegcijferen of voorbij lopen. En je hoeft heus niet altijd haantje de voorste te zijn, maar je wilt wel voor je mening durven uitkomen en uiten wat je voelt. Voor veel mensen is het knap lastig: voor jezelf opkomen. Ze durven niet goed en daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Bij Kurago gaan we ervan uit dat kiezen voor assertief gedrag op de lange termijn de beste weg is. Als je jezelf niet kan zijn of uiten, gaat dit je vroeg of laat tegenstaan. Het kost immers erg veel energie om steeds maar aan de verwachtingen van een ander te voldoen en jezelf op de laatste plaats te zetten. Aangeven wat je nodig hebt is in veel situaties toch echt broodnodig. Om je goed te voelen op je werk bijvoorbeeld, maar ook voor een gezonde en gelijkwaardige relatie met anderen. Stappen zetten naar assertiviteit betekent dat je jezelf kunt zijn en jezelf kunt laten zien. Maar ook dat je je kunt focussen op wat echt belangrijk voor je is, in plaats van je te laten bepalen door anderen. Wil jij therapeutisch begeleid worden om je angsten in het grenzen stellen aan te pakken? Wij weten er raad mee! 

Leren om nee te zeggen | Psycholoog in Hasselt Kurago
Ontwerp zonder titel.jpg

GEBREK AAN ASSERTIVITEIT HERKENNEN

> Vermijden van conflicten

> Niet 'nee' durven zeggen wanneer andere je iets vragen

> Overweldigd geraken door woorden van anderen 

> Onzeker over jezelf  

> Piekergedachten

> ...

Assertiviteit verhogen | Psycholoog Kurago in Hasselt

WHEN YOU SAY YES TO OTHERS MAKE SURE YOU ARE NOT SAYING NO TO YOURSELF

Nee leren zeggen en assertiviteit trainen Hasselt psycholoog kurago limburg

HOE ZORGEN WE VOOR ASSERTIVITEIT?

Wij maken je bewust van onbewuste patronen die je gedrag sturen en leren je graag anders omgaan met de belemmeringen op je pad richting meer assertiviteit. Dit opdat je dichter bij jezelf kan blijven in contact met anderen en jezelf vaker een prioriteit kan maken. Als je dat wenst, kan je je therapeutisch traject ook aanvullen met een training in assertiviteit. Hier wordt er vooral gefocust op het aanleren van vaardigheden. Je wordt hier verrijkt met theorie en praktijkoefeningen in het verbindend en assertief communiceren..

Meer assertief worden | Psychologische begeleiding Hasselt Kurago

KURAGO

THERAPIE

Christina*

Kurago heeft me geholpen om twijfels en onzekerheden een plaats te geven. Maar het mooie na deze begeleiding is dat ik nu echt weet wat ik wil en waar ik sterk in ben en soms is het die druppel die zorgt dat de emmer positief kan overlopen. Dank je wel voor deze constructieve en positieve begeleiding.

THERAPIE

Mathieu*

Al van bij het eerste contact voel je de goede vibe die er heerst. Ik vond de sessies heel aangenaam, er was rust en tijd om stil te staan bij jezelf, te identificeren wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. De inzichten die ik kreeg zijn zeer waardevol in mijn dagdagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Voor de twijfelaars, gewoon doen, je kan er alleen maar uit leren!

THERAPIE

Tom*

Aangename manier van werken, zelfreflecterend en inzicht gericht werken om tot een werkbare oplossing te komen.

THERAPIE

Peter*

Omwille van mijn burn-out ben ik voor het eerst in mijn leven op zoek gegaan naar een goede coach. En ik heb die gevonden.. een topcoach : Ann ! Ik ben van nature geen goeie prater maar bij haar voelde ik mij vrij snel op mijn gemak en vooral 'thuis '. Haar positiviteit, enthousiasme, gedrevenheid is gewoon aanstekelijk.
Beetje bij beetje bracht ze mij tot waar ik nu sta. Ik ben nu zover om alleen verder te gaan . Wetende dat ik indien nodig steeds bij haar terecht kan.

THERAPIE | LOOPBAANBEGELEIDING

Dorine*

Ik kan de begeleiding bij Kurago heel erg aanraden. Ik ben eerst in therapie geweest en leerde hier te leven naar mijn waarden. Ik verwerkte heel wat oud verdriet waardoor er ruimte kwam voor wat ik belangrijk vind in het leven. Zo heb ik heel wat stappen kunnen zetten, voel ik me eindelijk goed in mijn vel en durf ik helemaal te zijn wie ik ben. Na de therapie heb ik ook loopbaanbegeleiding gedaan. En ook dit verliep heel goed. Ik leerde mezelf wat beter kennen, wat zijn mijn waarden, wat geeft mij energie, welke persoonlijkheidstype ben ik.

THERAPIE

Rob*

Fijne ervaring. Ik keek uit naar de sessies omdat ik telkens tot nieuwe inzichten kwam en dieper nadacht over wat ik wil doen met mijn loopbaan zonder dat ik er heel veel energie moest insteken. Sarah heeft mij zeer goed begeleid, op een vlotte persoonlijke manier en stelde de juiste vragen om je te laten nadenken over je loopbaan en jezelf.

THERAPIE

Mathieu*

Een luisterend oor op het juiste moment heeft ervoor gezorgd dat ik terug ging focussen op mijn positieve en sterke eigenschappen.