top of page
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Assertiviteit versterken in Hasselt door Kurago

ASSERTIVITEIT

Natuurlijk sta je graag klaar voor vrienden, familie en collega’s. Maar tegelijkertijd wil je jezelf niet voortdurend wegcijferen of je eigen voorbij lopen. En je moet heus niet altijd haantje de voorste te zijn, maar je wilt wel voor je mening durven uitkomen en uiting geven aan wat je voelt. Voor veel mensen is het behoorlijk lastig om voor zichzelf op te komen. Ze durven niet goed en daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien maak je wel voorspellingen over wat de ander van je zou kunnen denken. Misschien ben je bang voor afwijzing of voorspel je conflict. Of heb je geleerd dat volgen van anderen en vooral niet voor jezelf opkomen de standaard is of geloof je dat dit nodig is om geliefd te zijn.

Bij Kurago (in Hasselt) gaan we ervan uit dat kiezen voor assertief gedrag op lange termijn de beste weg is. Als je jezelf niet kan uiten of jezelf niet kan zijn, gaat dit je vroeg of laat tegenstaan. Het kost immers zeer veel energie om telkens aan de verwachtingen van een ander te voldoen en jezelf op de laatste plaats te zetten. Aangeven wat je nodig hebt is in veel situaties toch echt noodzakelijk. Om je goed te voelen op je werk bijvoorbeeld, maar ook voor een gezonde en gelijkwaardige relatie met anderen. Stappen zetten naar assertiviteit betekent dat je jezelf kunt zijn en jezelf kunt laten zien. Maar ook dat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk voor je is, in plaats van je te laten bepalen door anderen. Wil jij therapeutisch begeleid worden om je angsten in het grenzen stellen aan te pakken? Neem dan contact met ons ons op voor een eerste afspraak. Je zal merken hoe bevrijdend het is om in interactie met anderen echt jezelf te kunnen blijven.

THERAPIE VOOR GEBREK AAN ASSERTIVITEIT, WIE?

Vind jij het moeilijk om je eigen grenzen aan te geven? Word je in je dagelijks functioneren tegengehouden door de angst voor conflict of afwijzing? Geef je hierdoor bijna nooit aan wat je echt nodig hebt? Wil jij therapeutisch begeleid worden om je angsten in het grenzen stellen aan te pakken? 

 Neem dan contact met ons op. We bewegen graag met jou naar anders. 

WHEN YOU SAY YES TO OTHERS MAKE SURE YOU ARE NOT SAYING NO TO YOURSELF
THERAPIE VOOR ASSERTIVITEIT IN HASSELT DOOR PSYCHOLOOG KURAGO

THERAPIE VOOR GEBREK AAN ASSERTIVITEIT, HOE?

We maken je bewust van onbewuste patronen die je gedrag sturen en leren jou graag anders omgaan met de belemmeringen op je pad richting meer assertiviteit. Dit zodat je dichter bij jezelf kan blijven in contact met anderen en jezelf vaker een prioriteit kan maken. Als je dit wil, is het ook mogelijk om je therapeutisch traject aan te vullen met een training in assertiviteit. Hier wordt  vooral de nadruk gelegd op het aanleren van vaardigheden. Je wordt hier verrijkt met theorie en praktijkoefeningen in het verbindend en assertief communiceren..

bottom of page