top of page
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Burn-out en stressklachten in Hasselt behandelen met therapie bij de psychologen van groepspraktijk Kurago in Hasselt

BURN-OUT

Voel jij je niet alleen fysiek maar ook mentaal uitgeput? Voel je een afstand tot je job of sterker zelfs, kan je je er niet of met moeite toe brengen om nog naar het werk te gaan? Je valt je op dat je geheugen niet meer mee wilt en dat het je de grootste moeite vergt je aandacht ergens bij te houden. Daarnaast heb je het gevoel emotioneel ontregeld te zijn. Angst, frustratie en/of een gevoel van machteloosheid besluipen je.

Het lijkt soms wel de epidemie van deze tijd: burn-out klachten. Niet zo verrassend, we hollen voortdurend mee in de dagelijkse mallemolen, we willen ons bewijzen op ons werk maar tegelijk stellen we hoge eisen aan onszelf als partner en ook als ouder. Niemand heeft echter een onuitputtelijk energiereservoir. Wie dus niet op tijd ontspant, rust vindt en leert omgaan met belemmerende gedachten en gevoelens, is vatbaar voor stress en erger: een burn-out. Een burn-out is dus niet iets dat je van vandaag op morgen overkomt, maar het volgt vaak op een langere periode van stress, zonder herstelmogelijkheden. Belemmeren jouw burn-out klachten jouw functioneren? Wij weten er raad mee!

Ontwerp zonder titel.jpg

BURN-OUT HERKENNEN

Herken jij jezelf in onderstaande klachten?

> Je voelt je niet alleen fysiek maar ook mentaal uitgeput 

> Je voelt een sterke weerstand tegen je werk

> Je hebt last van geheugenproblemen

> Je kan je moeilijk focussen

> Je reageert heftiger en emotioneler dan normaal

> Je hebt lichamelijke klachten 

> Je slaapt niet goed

> Je piekert je suf

> Je voelt je somber, gejaagd en niet meer jezelf

> ...

BURN-OUT HAPPENS WHEN YOU AVOID BEING HUMAN FOR TOO LONG

Burn-out aanpakken bij de psycholoog van de groepspraktijk Kurago | Hasselt (Limburg)

HOE PAKKEN WE BURN-OUT AAN?

Allereerst vinden we het ontzettend belangrijk dat jij zicht krijgt op en begrip krijgt voor je klachten. We informeren je over de effecten van stress op je lichaam. Daarna brengen we langzaam maar zeker meer zelfzorg in je dagschema. We helpen je vertragen zodat je draagkracht kan toenemen.

We kijken hoe het zo ver is kunnen komen en onderzoeken welke gedragspatronen en factoren in de context aan je burn-out hebben bijgedragen. Ook gaan we kijken naar hoe je anders in je job en/of in je leven wil staan en wat er je vandaag in de weg staat. Stap voor stap leren we je anders omgaan met de belemmeringen op je pad opdat je jezelf vaker een prioriteit kan maken.  Tot slot, kunnen we jou ondersteunen in het terug aan de slag gaan. Met loopbaanbegeleiding helpen we je om op een gezonde manier terug te keren in je oude of in een nieuwe job.  

KURAGO

THERAPIE

Christina*

Kurago heeft me geholpen om twijfels en onzekerheden een plaats te geven. Maar het mooie na deze begeleiding is dat ik nu echt weet wat ik wil en waar ik sterk in ben en soms is het die druppel die zorgt dat de emmer positief kan overlopen. Dank je wel voor deze constructieve en positieve begeleiding.

THERAPIE

Mathieu*

Al van bij het eerste contact voel je de goede vibe die er heerst. Ik vond de sessies heel aangenaam, er was rust en tijd om stil te staan bij jezelf, te identificeren wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. De inzichten die ik kreeg zijn zeer waardevol in mijn dagdagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Voor de twijfelaars, gewoon doen, je kan er alleen maar uit leren!

THERAPIE

Tom*

Aangename manier van werken, zelfreflecterend en inzicht gericht werken om tot een werkbare oplossing te komen.

THERAPIE

Peter*

Omwille van mijn burn-out ben ik voor het eerst in mijn leven op zoek gegaan naar een goede coach. En ik heb die gevonden.. een topcoach : Ann ! Ik ben van nature geen goeie prater maar bij haar voelde ik mij vrij snel op mijn gemak en vooral 'thuis '. Haar positiviteit, enthousiasme, gedrevenheid is gewoon aanstekelijk.
Beetje bij beetje bracht ze mij tot waar ik nu sta. Ik ben nu zover om alleen verder te gaan . Wetende dat ik indien nodig steeds bij haar terecht kan.

THERAPIE | LOOPBAANBEGELEIDING

Dorine*

Ik kan de begeleiding bij Kurago heel erg aanraden. Ik ben eerst in therapie geweest en leerde hier te leven naar mijn waarden. Ik verwerkte heel wat oud verdriet waardoor er ruimte kwam voor wat ik belangrijk vind in het leven. Zo heb ik heel wat stappen kunnen zetten, voel ik me eindelijk goed in mijn vel en durf ik helemaal te zijn wie ik ben. Na de therapie heb ik ook loopbaanbegeleiding gedaan. En ook dit verliep heel goed. Ik leerde mezelf wat beter kennen, wat zijn mijn waarden, wat geeft mij energie, welke persoonlijkheidstype ben ik.

THERAPIE

Rob*

Fijne ervaring. Ik keek uit naar de sessies omdat ik telkens tot nieuwe inzichten kwam en dieper nadacht over wat ik wil doen met mijn loopbaan zonder dat ik er heel veel energie moest insteken. Sarah heeft mij zeer goed begeleid, op een vlotte persoonlijke manier en stelde de juiste vragen om je te laten nadenken over je loopbaan en jezelf.

THERAPIE

Mathieu*

Een luisterend oor op het juiste moment heeft ervoor gezorgd dat ik terug ging focussen op mijn positieve en sterke eigenschappen.

bottom of page