top of page
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Depressie psycholoog hasselt limburg Kurago helpt u met depressie in Hasselt.

DEPRESSIE

Voel je je zowel mentaal als fysiek uitgeput? Is je batterij volledig leeg en heb je moeite met acties te ondernemen? Merk je dat je geheugen niet meer mee wilt en dat het je de grootste moeite kost je aandacht ergens bij te houden? Daarnaast heb je ook nog eens het gevoel dat je emotioneel ontregeld bent. Angst, frustratie en/of een gevoel van machteloosheid besluipen je.

Niemand heeft een onuitputtelijk energiereservoir. Wie niet op tijd zorgt voor ontspanning, rust vindt en leert omgaan met belemmerende gedachten en gevoelens, is vatbaar voor uitputting en erger nog: depressie. Een depressie is dus niet iets dat je van de ene op de andere dag overkomt, maar volgt vaak op een zeer lange periode van stress. 
Belemmeren depressieve klachten jouw functioneren? Wij weten er raad mee!

Ontwerp zonder titel.jpg

DEPRESSIE HERKENNEN

> Sombere en neerslachtige stemmingen

> Verminderd plezier of interesse in allerhande activiteiten

> Slapeloosheid of slaperigheid

> Energieverlies

> Verminderd concentratievermogen 

> Gevoel van waardeloosheid 

> ...

INHALE COURAGE, EXHALE FEAR

Depressie aanpakken bij psycholoog kurago te Hasselt (Limburg).

HOE PAKKEN WE DEPRESSIE AAN?

Allereerst vinden we het heel belangrijk dat je zicht krijgt op en er begrip is voor je klachten. We informeren jou over de effecten van depressie op jouw lichaam. Daarna brengen we langzaam maar zeker meer zelfzorg in je dagschema. We helpen je vertragen opdat je draagkracht kan toenemen.

We kijken hoe het zo ver is kunnen komen en onderzoeken welke gedragspatronen en factoren in de context aan je depressie hebben bijgedragen. Ook kijken we naar hoe je anders in je leven wilt staan en wat er de dag van vandaag in de weg staat. Stapsgewijs leren we jou anders omgaan met de belemmeringen op je pad zodat je jezelf vaker een prioriteit kan maken. Tenslotte, kunnen we je ondersteunen in het terug aan de slag gaan in het dagelijkse leven. 

KURAGO

THERAPIE

Christina*

Kurago heeft me geholpen om twijfels en onzekerheden een plaats te geven. Maar het mooie na deze begeleiding is dat ik nu echt weet wat ik wil en waar ik sterk in ben en soms is het die druppel die zorgt dat de emmer positief kan overlopen. Dank je wel voor deze constructieve en positieve begeleiding.

THERAPIE

Mathieu*

Al van bij het eerste contact voel je de goede vibe die er heerst. Ik vond de sessies heel aangenaam, er was rust en tijd om stil te staan bij jezelf, te identificeren wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. De inzichten die ik kreeg zijn zeer waardevol in mijn dagdagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Voor de twijfelaars, gewoon doen, je kan er alleen maar uit leren!

THERAPIE

Tom*

Aangename manier van werken, zelfreflecterend en inzicht gericht werken om tot een werkbare oplossing te komen.

THERAPIE

Peter*

Omwille van mijn burn-out ben ik voor het eerst in mijn leven op zoek gegaan naar een goede coach. En ik heb die gevonden.. een topcoach : Ann ! Ik ben van nature geen goeie prater maar bij haar voelde ik mij vrij snel op mijn gemak en vooral 'thuis '. Haar positiviteit, enthousiasme, gedrevenheid is gewoon aanstekelijk.
Beetje bij beetje bracht ze mij tot waar ik nu sta. Ik ben nu zover om alleen verder te gaan . Wetende dat ik indien nodig steeds bij haar terecht kan.

THERAPIE | LOOPBAANBEGELEIDING

Dorine*

Ik kan de begeleiding bij Kurago heel erg aanraden. Ik ben eerst in therapie geweest en leerde hier te leven naar mijn waarden. Ik verwerkte heel wat oud verdriet waardoor er ruimte kwam voor wat ik belangrijk vind in het leven. Zo heb ik heel wat stappen kunnen zetten, voel ik me eindelijk goed in mijn vel en durf ik helemaal te zijn wie ik ben. Na de therapie heb ik ook loopbaanbegeleiding gedaan. En ook dit verliep heel goed. Ik leerde mezelf wat beter kennen, wat zijn mijn waarden, wat geeft mij energie, welke persoonlijkheidstype ben ik.

THERAPIE

Rob*

Fijne ervaring. Ik keek uit naar de sessies omdat ik telkens tot nieuwe inzichten kwam en dieper nadacht over wat ik wil doen met mijn loopbaan zonder dat ik er heel veel energie moest insteken. Sarah heeft mij zeer goed begeleid, op een vlotte persoonlijke manier en stelde de juiste vragen om je te laten nadenken over je loopbaan en jezelf.

THERAPIE

Mathieu*

Een luisterend oor op het juiste moment heeft ervoor gezorgd dat ik terug ging focussen op mijn positieve en sterke eigenschappen.

bottom of page