Ontwerp zonder titel-2.jpg

PERSONEN > THERAPIE  > PERFECTIONISME

Ontwerp zonder titel-2.jpg
Perfectionisme aanpakken Hasselt psycholoog kurago? Perfectionisme belemmerd je in jouw leven? Omgaan met de drang om alles super goed te willen doen? De psychologen en coaches van Kurago in Hasselt helpen je hier graag verder mee

PERFECTIONISME

Perfectionisme gaat vaak gepaard met hinderlijke gedachten en angst. Angst om niet goed genoeg te zijn of niet te voldoen aan de verwachtingen. Steeds harder werken is geen lange termijn oplossing. Daardoor heb je vaak te weinig tijd voor jezelf of voor andere zaken die echt belangrijk voor je zijn. Je gaat gebukt onder zelfkritiek en bent steeds maar bezig met mentale to do-lijstjes. Herken je jezelf hierin?

Ben jij zo iemand, voor wie goed eigenlijk nooit echt goed genoeg is. Leg je de lat voor jezelf zo hoog, dat je steeds harder moet werken om aan je eigen strenge eisen te voldoen? Dan zou het zomaar kunnen dat chronische stress en tijdsgebrek hier het gevolg van zijn. Is perfectionisme ook voor jou een dagelijkse worsteling? Wij weten er raad mee! 

Perfectionisme aanpakken door psychologen Hasselt Kurago
Ontwerp zonder titel.jpg

PERFECTIONISME HERKENNEN

> Je legt jouw lat voor jezelf torenhoog

> Veel piekergedachten

> Meer verantwoordelijkheden opnemen dan zou moeten

> Moeite met nemen van beslissingen 

> Steeds over eigen grenzen gaan

> Je wilt voortdurend pleasen

> ...

Perfectionisme begeleiden door psycholoog Kurago in Hasselt

ALS DE LAT TE HOOG LIGT, KUN JE ER NOG ALTIJD ONDERDOOR LOPEN

Leren omgaan met perfectionisme en de lat steeds te hoog te leggen bij psycholoog en coach Kurago uit Limburgs Hasselt

HOE PAKKEN WE PERFECTIONISME AAN?

In onze therapie kijken onze psychologen samen met jou naar de oorzaken van je perfectionisme. Wat zorgt ervoor dat je jezelf er steeds van overtuigt dat jouw prestaties niet goed genoeg zijn? En welke hinderlijke gedachten en gevoelens gaan daarmee gepaard? Vervolgens gaan we op zoek naar manieren om anders met deze gedachten en gevoelens om te gaan. Jouw psycholoog / (psycho)therapeut begeleidt jou om je leven weer zelf in de hand te nemen en je niet meer te laten leiden door het uitputtende streven naar onhaalbare perfectie.  

Hulp bij perfectionism door psycholoog in Hasselt bij Kurago

KURAGO

THERAPIE

Christina*

Kurago heeft me geholpen om twijfels en onzekerheden een plaats te geven. Maar het mooie na deze begeleiding is dat ik nu echt weet wat ik wil en waar ik sterk in ben en soms is het die druppel die zorgt dat de emmer positief kan overlopen. Dank je wel voor deze constructieve en positieve begeleiding.

THERAPIE

Mathieu*

Al van bij het eerste contact voel je de goede vibe die er heerst. Ik vond de sessies heel aangenaam, er was rust en tijd om stil te staan bij jezelf, te identificeren wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. De inzichten die ik kreeg zijn zeer waardevol in mijn dagdagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Voor de twijfelaars, gewoon doen, je kan er alleen maar uit leren!

THERAPIE

Tom*

Aangename manier van werken, zelfreflecterend en inzicht gericht werken om tot een werkbare oplossing te komen.

THERAPIE

Peter*

Omwille van mijn burn-out ben ik voor het eerst in mijn leven op zoek gegaan naar een goede coach. En ik heb die gevonden.. een topcoach : Ann ! Ik ben van nature geen goeie prater maar bij haar voelde ik mij vrij snel op mijn gemak en vooral 'thuis '. Haar positiviteit, enthousiasme, gedrevenheid is gewoon aanstekelijk.
Beetje bij beetje bracht ze mij tot waar ik nu sta. Ik ben nu zover om alleen verder te gaan . Wetende dat ik indien nodig steeds bij haar terecht kan.

THERAPIE | LOOPBAANBEGELEIDING

Dorine*

Ik kan de begeleiding bij Kurago heel erg aanraden. Ik ben eerst in therapie geweest en leerde hier te leven naar mijn waarden. Ik verwerkte heel wat oud verdriet waardoor er ruimte kwam voor wat ik belangrijk vind in het leven. Zo heb ik heel wat stappen kunnen zetten, voel ik me eindelijk goed in mijn vel en durf ik helemaal te zijn wie ik ben. Na de therapie heb ik ook loopbaanbegeleiding gedaan. En ook dit verliep heel goed. Ik leerde mezelf wat beter kennen, wat zijn mijn waarden, wat geeft mij energie, welke persoonlijkheidstype ben ik.

THERAPIE

Rob*

Fijne ervaring. Ik keek uit naar de sessies omdat ik telkens tot nieuwe inzichten kwam en dieper nadacht over wat ik wil doen met mijn loopbaan zonder dat ik er heel veel energie moest insteken. Sarah heeft mij zeer goed begeleid, op een vlotte persoonlijke manier en stelde de juiste vragen om je te laten nadenken over je loopbaan en jezelf.

THERAPIE

Mathieu*

Een luisterend oor op het juiste moment heeft ervoor gezorgd dat ik terug ging focussen op mijn positieve en sterke eigenschappen.