top of page
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Ontwerp zonder titel-2.jpg
Stressklachten aanpakken hasselt limburg kurago in een traject bij Kurago | Psycholoog Kurago in Hasselt Limburg

STRESS

De klachten bij stress zijn uiteenlopend; waar de ene vooral last heeft van fysieke klachten (denk aan hoofdpijn, spierpijn, maagklachten of druk op de borst), heeft de ander vooral last van piekergedachten en angst. Ook het gedrag dat je gaat stellen onder stress, is erg uiteenlopend. De één reageert geïrriteerd naar zijn omgeving en de andere trekt zich bij stress vooral terug

Stress ervaar je wanneer er een onevenwicht is tussen dat wat je te dragen hebt en dat wat je kan dragen. Je draaglast staat voor alles wat op dit moment energie kost (denk hierbij aan je werklast, je zieke partner of de zorg voor een pasgeboren kindje) en onder draagkracht verstaan we alles wat jou de nodige energie geeft (zelfzorg, hobby’s of quality time met hen die je lief hebt). 

Wij mensen zijn eigenlijk een beetje te vergelijken batterijen. Net als batterijen, kunnen we niet blijvend de nodige energie aan de dag brengen als we niet geregeld opgeladen worden. Voel jij dat jouw batterij stilaan leeg geraakt? Wij weten er raad mee! 

Ontwerp zonder titel.jpg

STRESS HERKENNEN

> Versnelde hartslag en ademhaling

> Vermoeidheid en een gebrek aan energie

> Veel of net weinig eetlust

> Spierpijn 

> Slaapproblemen

> Hoge bloeddruk 

> ...

MAKE YOURSELF A PRIORITY. AT THE END OF THE DAY, YOU ARE YOUR LONGEST COMMITMENT

Stressklachten aanpakken hasselt limburg kurago in een traject bij Kurago | Psycholoog Kurago in Hasselt Limburg

HOE PAKKEN WE STRESS AAN?

Samen met je psycholoog of (psycho)therapeut onderzoek je jouw stress en leer je anders om te gaan met stress. We willen ervoor zorgen dat je stappen kan zetten naar wat er voor jou écht toe doet, je stressignalen gaat herkennen en tijdig de nodige stappen kan nemen om je batterij weer op te laden. 

 

Onze trajecten zijn warm, persoonlijk en vertrekken vanuit een stevige wetenschappelijke basis. Waar je ook vertrekt, we lopen graag met jou mee.

KURAGO

THERAPIE

Christina*

Kurago heeft me geholpen om twijfels en onzekerheden een plaats te geven. Maar het mooie na deze begeleiding is dat ik nu echt weet wat ik wil en waar ik sterk in ben en soms is het die druppel die zorgt dat de emmer positief kan overlopen. Dank je wel voor deze constructieve en positieve begeleiding.

THERAPIE

Mathieu*

Al van bij het eerste contact voel je de goede vibe die er heerst. Ik vond de sessies heel aangenaam, er was rust en tijd om stil te staan bij jezelf, te identificeren wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. De inzichten die ik kreeg zijn zeer waardevol in mijn dagdagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Voor de twijfelaars, gewoon doen, je kan er alleen maar uit leren!

THERAPIE

Tom*

Aangename manier van werken, zelfreflecterend en inzicht gericht werken om tot een werkbare oplossing te komen.

THERAPIE

Peter*

Omwille van mijn burn-out ben ik voor het eerst in mijn leven op zoek gegaan naar een goede coach. En ik heb die gevonden.. een topcoach : Ann ! Ik ben van nature geen goeie prater maar bij haar voelde ik mij vrij snel op mijn gemak en vooral 'thuis '. Haar positiviteit, enthousiasme, gedrevenheid is gewoon aanstekelijk.
Beetje bij beetje bracht ze mij tot waar ik nu sta. Ik ben nu zover om alleen verder te gaan . Wetende dat ik indien nodig steeds bij haar terecht kan.

THERAPIE | LOOPBAANBEGELEIDING

Dorine*

Ik kan de begeleiding bij Kurago heel erg aanraden. Ik ben eerst in therapie geweest en leerde hier te leven naar mijn waarden. Ik verwerkte heel wat oud verdriet waardoor er ruimte kwam voor wat ik belangrijk vind in het leven. Zo heb ik heel wat stappen kunnen zetten, voel ik me eindelijk goed in mijn vel en durf ik helemaal te zijn wie ik ben. Na de therapie heb ik ook loopbaanbegeleiding gedaan. En ook dit verliep heel goed. Ik leerde mezelf wat beter kennen, wat zijn mijn waarden, wat geeft mij energie, welke persoonlijkheidstype ben ik.

THERAPIE

Rob*

Fijne ervaring. Ik keek uit naar de sessies omdat ik telkens tot nieuwe inzichten kwam en dieper nadacht over wat ik wil doen met mijn loopbaan zonder dat ik er heel veel energie moest insteken. Sarah heeft mij zeer goed begeleid, op een vlotte persoonlijke manier en stelde de juiste vragen om je te laten nadenken over je loopbaan en jezelf.

THERAPIE

Mathieu*

Een luisterend oor op het juiste moment heeft ervoor gezorgd dat ik terug ging focussen op mijn positieve en sterke eigenschappen.

bottom of page