ELLEN

Klinisch psycholoog | Loopbaancoach | Contextueel gedragstherapeut i.o.

Samen op zoek naar wat het beste werkt voor jou

“Ik wil als psycholoog graag onvoorwaardelijk en met open ogen naast mensen kunnen staan, mensen helpen zien wat voor capaciteiten ze hebben, en hen helpen groeien naar een nóg betere versie van zichzelf. Hierbij ben ik als persoon authentiek en écht aanwezig, met volle goesting, voor de leuke maar ook de pijnlijke dingen. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijzelf te blijven ontplooien en verbeteren als (mens)wetenschapper om steeds betere zorg te kunnen bieden

Ik zorg ervoor dat cliënten zich écht gezien voelen bij mij en ga met de nodige humor aan de slag. Ik sta langs hen, denk oprecht mee en zoek mee naar wat voor hen het beste lijkt te zijn. Daarbij let ik erop dat ik niet zomaar een oplossing voorschotel, maar actief met hen op zoek ga naar wat ze nodig lijken te hebben.

Wanneer mijn therapeuten-hart sneller gaat kloppen? Ik kan oprecht blij zijn als ik iemand heb geholpen om zichzelf een beetje beter te leren kennen, op een dieper niveau, en die persoon dan ook beter weet wat hij/zij wil met zijn of haar leven. Als ik aan mijn botten kan voelen dat iemand in beweging gaat komen, en dat die persoon dat ook wel zonder mij gaat kunnen! Ik ben altijd blij als mensen me niet meer nodig hebben en zelf hun voetjes vooruit kunnen zetten.

SPECIALISATIES
> loopbaanbegeleiding
> burn-out en stressklachten
> jongeren die vastlopen in het schoolgaan of in hun studies
> chronische aandoeningen, pijn, omgaan met ziekte of verlies (ook binnen de loopbaan)
> zingevingsvragen, zichzelf kwijt zijn, depressiejongeren, jongvolwassenen en volwassenen
> terug in het leven stappen na een ernstig life event (ziekte, opname)
> Overige thema’s zoals eetproblematiek, forensische hulpvragen (resocialisatie na gevangenisstraf…)
> Daarnaast heb ik ervaring in het werken met cliënten van diverse leeftijd: jongeren, volwassenen en ouderen

OPLEIDING
Ellen studeerde aan de KU Leuven en behaalde een master in de klinische psychologie. Daarna volgde ze tal van trainingen en opleidingen voor professionals,
> Klinische neuropsychologie (KULeuven)
> ACT opleiding bij Seetrue, ACT Academie en Allegre (basisopleiding en verschillende verdiepende opleidingen + meerdere workshops rond thema's, ACBS congressen,...)
> Contextueel werken met rouw bij LerenoverLeven
> Positieve psychologie bij Allegre
> Postgraduaat contextuele gedragstherapie (Allegre)
> Werken met eetstoornissen bij Eetexpert
> Palliatieve zorg bij NPZL

PRAKTIJKERVARING
Als zelfstandige therapeut heeft Ellen Vanzeir al meer dan 10 jaar ervaring in o.a. psychologische begeleidingen, diagnostisch onderzoek en forensische onderzoeken en begeleidingen. Ellen werkte als klinisch neuropsycholoog bij Revalidatie & MS Centrum te Overpelt & Revalidatiecentrum NAH in Turnhout.

ELLEN