LOTTE

Klinisch psycholoog | Gedragstherapeut | Loopbaancoach | Trainer

Het is in het doen dat verandering echt mogelijk wordt

Het is oké om even niet oké te zijn. Door begeleiding te zoeken, zet je al een hele stap richting verandering. Ik vind het belangrijk om een ruimte te creëren waarin jij je op je gemak voelt. Zodat je kan vertellen waar je mee zit, en waar je je vooral ook veilig voelt om je valkuilen onder de loep te nemen én ermee aan de slag te gaan. In elke begeleiding streef ik dan ook naar een transparante en constructieve samenwerking. Vanuit een degelijke onderbouwing, openheid en betrokkenheid wil ik samen met jou inzicht krijgen in wat je doet en drijft, waar je op botst en waar je naartoe wilt. Door het exploreren, doen en uitproberen, zoeken we hoe je op een flexibele manier kunt omgaan met onaangename gedachten en gevoelens en de uitdagingen of obstakels die je tegenkomt.

OPLEIDING
Lotte voltooide in 2014 haar masteropleiding ‘klinische en gezondheidspsychologie, optie volwassenen’. In 2021 rondde ze de vierjarige postgraduaatsopleiding gedragstherapie aan de KULeuven af. Ze volgde de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy [en opleiding tot loopbaancoach]. Daarnaast neemt ze regelmatig deel aan studiedagen.

PRAKTIJKERVARING
Lotte werkte een aantal jaren als medisch psycholoog in UZ Leuven. Hier kwam ze in aanraking met heel wat verschillende vragen en problematieken. Omgaan met een ingrijpende gebeurtenis, een chronische ziekte of een beperking, slaapproblemen, stress, angst en stemmingsklachten vormden de hoofdmoot. Ook als zelfstandige in bijberoep kwam ze in contact met een brede waaier aan vragen, waaronder rond burn-out, communicatie en assertiviteit. Haar aanpak start vanuit een gedragstherapeutische benadering met focus op ACT.
Voor ze bij Kurago begon, deed ze een jaar wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Maastricht. Ze werkte mee aan projecten rond de preventie van chronische pijn, de impact van borstkanker en een interventie vanuit de positieve psychologie.

LOTTE