BEDRIJVEN > ORGANISATIE > WELZIJNSVERSTERKINGSPROGRAMA
WELZIJNSVERSTERKINGS
-PROGRAMMA
Wil je investeren in het mentale welzijn van jouw medewerkers? Verloop en ziekteverzuim verminderen? Het team beter laten samenwerken? De beste mensen aantrekken die vervolgens maximaal productief zijn?
Heb je er ooit aan gedacht om psychologische zorg aan te bieden voor je mensen die het écht nodig hebben? Dankzij ons unieke en moedige Welzijnsversterkingsprogramma zet je in op al deze domeinen en bouw je aan het mentaal kapitaal van jouw organisatie!
WAAROM INVESTEREN IN EEN WELZIJNSVERSTERKINGSPROGRAMMA?
Argumenten vanuit wetenschappelijk onderzoek:
Duurzaam HR Beleid
Door mentale zorg toegankelijker te maken voor je mensen help je hen én hun gezin om een gelukkiger leven te kunnen leiden. Deze ondersteuning is niet alleen van maatschappelijk belang maar zorgt ook voor een duurzame positieve impact.
Meer Productiviteit
Medewerkers met persoonlijke/psychische problemen zijn vaak minder productief, werken minder goed samen met anderen en hebben vaak meer conflict. Mensen met psychische problemen zijn gemiddeld 16% tot 50% minder productief.
War for Talent
Organisaties moeten steeds sterker uit de hoek komen om mensen aan te trekken en te behouden. Het aanbieden van psychologische zorg is een unieke alternatieve verloning waarmee je je onderscheidt van je concullega's!
Hogere Retentie
Investeren in het mentale welzijn van je mensen (én hun gezin) zorgt voor meer loyaliteit naar de werkgever en minder mensen die de organisatie zullen verlaten.
Minder Absenteïsme
Medewerkers met psychische problemen melden vaker ziek en hebben verhoogd risico op burn-out. In 2017 vond SD Worx dat bij een gemiddeld bedrijf van 100 medewerkers de vervanging van uitgevallen mensen gemiddeld 100.000 euro per jaar kost.
Reactief wordt Proactief
Mensen zijn niet snel geneigd om zelf de stap naar psychologische hulp te zetten omwille van hoge kost, ontkenning, etc. Eenmaal de stap gezet zijn er vaak ook nog lange wachttijden alvorens te kunnen starten. Hoe langer men wacht hoe langer het duurt om te herstellen.
WERK-KRACHT
AANPAK
We starten steeds met een grondige welzijnsscan van de organisatie. Hoe is het met het mentale welzijn van je mensen gesteld? Zijn er risico's op burn-out? Hoeveel mensen hebben nood aan psychologische hulp maar zetten de stap niet? ... Vervolgens bepalen we samen de wie, wat en hoe van het programma voor jouw specifieke organisatie.
In de meeste organisaties bevat het programma minstens volgend voorbeeldproces. "Een medewerker heeft mentale problemen. Deze contacteert diens leidinggevende of meldt zich anoniem aan via het online portaal. De medewerker wordt gecontacteerd door één van onze psycholoog-coaches. Een kort en krachtig moed coaching traject wordt gestart. Na afloop volgt, in sommige gevallen én op vraag van de medewerker, een terugkoppelingsgesprek met de leidinggevende om bepaalde info omtrent het traject te delen. Dit zorgt dat er extra steun voor de medewerker zal zijn én dat de algemene werking in het team zal verbeteren. Ten slotte zal periodiek annonieme feedback met de organisatie gedeeld worden over de afgelopen trajecten en hoe de organisatie algemeen verder diens medewerkers en leidinggevenden kan versterken."
Opgelet; anonimiteit en keuze van de medewerker om info al dan niet te delen zijn cruciaal binnen dit progamma en dienen ten alle tijden gerespecteerd te worden.
Graag een voorstel op maat?
Contacteer ons!
KURAGO