top of page
Ontwerp zonder titel.jpg

OPLEIDING TOT LOOPBAANCOACH

Ben je een psycholoog / hulpverlener of HR professional met een passie voor loopbaanthema’s? Wil jij cliënten of medewerkers die vastlopen in hun job nog beter kunnen helpen? Wil jij ervoor zorgen dat ze  terug met goesting aan de slag gaan? Wil jij dit alles leren doen op een wetenschappelijk onderbouwde manier ? Wil je deel uitmaken van een team waar je begeleiding en ondersteuning krijgt wanneer je vastloopt? Dan ben je bij Kurago aan het juiste adres. 

Kurago is een psychologen – en loopbaancentrum dat mensen wil ondersteunen in het werk maken van dat wat ze écht willen. In hun job maar ook ver daarbuiten. We kiezen ervoor om samen te werken met coaches die reeds een achtergrond hebben in het begeleiden van cliënten, door ervaring en opleiding en verwachten een basiskennis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Heb je nog geen opleiding gedaan in ACT, maar heb jij wel ervaring met coaching of therapie? Geen zorgen, opleidingscentrum Allegre organiseert doorlopend ACT opleidingen zodat je de kennis en vaardigheden opdoet die nodig zijn voor onze loopbaancoaching!

OPLEIDING TOT LOOPBAANCOACH, VOOR WIE?

Heb jij een bachelor/master in een mensgerichte opleiding op zak en minimum 2 jaar ervaring in het 1 op 1 begeleiden van cliënten? Ben je gebeten door loopbaanvragen zoals o.a. “ik wil weten welke job er bij me past” “ik wil meer balans werk-privé” of “ik wil anders leren communiceren met mijn leidinggevende”? Zou je het ook leuk vinden om korte krachtgerichte loopbaantrajecten te doen? Dan is een rol als loopbaancoach via Kurago in Hasselt zeker iets voor jou!

Onze opleiding tot loopbaancoach geeft jou in 2 dagen de nodige handvaten om aan de slag te gaan als loopbaancoach op zelfstandige basis of binnen de organisatie waar je werkt

Opleiding tot loopbaancoach (VDAB) in Hasselt
Loopbaancoach worden door onze opleiding gegeven door experten Hasselt

IT'S A BEAUTIFUL THING WHEN A CAREER AND A PASSION COME TOGETHER 

OPLEIDING TOT LOOPBAANCOACH, HOE?

Opleiding tot loopbaancoach VDAB in Hasselt Kurago

In de opleiding tot loopbaancoach dompelen we je gedurende 2 volledige dagen onder in de loopbaanbegeleidingsmethodiek van Kurago. Wij geloven dat een job die écht bij iemand past gebaseerd is op 3 belangrijke pijlers. De job moet aansluiten bij je waarden, energiegevers en je sterktes. Met waarden doelen we op dat wat voor iemands onmisbaar is binnen een job. Denk hierbij maar aan de uitdaging of balans-werk privé. Energiegevers zijn de taken of bezigheden waar je gelukkig van wordt en je sterktes vormen jouw unieke toolset van kwaliteiten en vaardigheden.

 

We leren je in onze training om deze 3 pijlers te verhelderen en samen met de cliënt te komen tot de job die echt bij hem of haar past. Daarna geven we je tools/methodieken/vragenlijsten om met andere loopbaanvragen aan de slag te gaan. We geven je informatie over de wetgeving rond loopbaanbegeleiding en VDAB loopbaancheques en zorgen ervoor dat je klaar bent om zelfstandig als loopbaancoach aan de slag te gaan. Het onderdeel van loopbaanbegeleiding wordt gegeven door Ann Van Cauwelaert. Ann is klinisch psycholoog, loopbaancoach en de oprichtster van Kurago. Door haar gecombineerde achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie en human resources management in te zetten als psycholoog zorgt zij voor kwalitatieve en duurzame loopbaanbegeleidingstrajecten

Ook na het afronden van deze opleiding sta je er niet alleen voor. Naast toegang tot onze tools hebben we ook 2 keer per jaar een kennisdeling (in de praktijk in Hasselt). Indien je wil kan je ook beroep doen op extra supervisie of afstemmen met collega-loopbaancoaches in onze Kurago community.

Inschrijven

HOE INSCHRIJVEN?

Aan de slag als zelfstandige loopbaancoach?

Collega’s die als zelfstandig loopbaancoach willen werken na de opleiding, zullen werken onder onze naam en verantwoordelijkheid. Daarom vinden we het belangrijk om voor deze doelgroep een extra screening te doen. We gaan met hen immers een langdurige samenwerking aan en staan garant voor de kwaliteit die zij bieden. 

 

Ben jij zelfstandige en wil jij in onderaanneming als loopbaancoach aan de slag voor Kurago? 

  • Stuur dan je cv en motivatiebrief op naar info@kurago.be

  • Indien je kandidatuur geschikt bevonden wordt, nodigen we je uit voor een kort online gesprek om je wat beter te leren kennen. 

  • Hebben we beiden een goed gevoel na dit gesprek, kan je na de opleiding in onderaanneming starten. 

 

Wil jij niet als zelfstandige in naam van Kurago aan de slag, dan is deze screening niet nodig.

Kostprijs

De opleiding kost 490,00 euro in totaal (excl. btw).

 

Schrijf je hieronder in voor één van de twee opkomende reeksen Opleiding tot Loopbaancoach. Als je zelf nog vragen hebt of graag eerst meer info wil over loopbaancoaching contacteer ons dan zeker via info@kurago.be.

  • Time is TBD
    KURAGO, Ferdinand Verbiestlaan 4, 3500 Hasselt, België
    Volg deze training en word loopbaancoach bij Kurago. Deze reeks zal verspreid over 2 dagen plaatsvinden op een moment later te bepalen. De prijs is 490,00 euro (excl. btw). Schrijf je nu in als je op de hoogte gehouden wilt worden
    Delen

Lees hieronder hoe andere therapeuten/HR professionals hun rol als KURAGO loopbaancoach ervaren. Heb je nog verdere vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

67843_Jan Jacobs.png

Jan Jacobs
Psychotherapeut

"Werk is een erg belangrijk deel van ons leven. Het is een manier om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving en ons unieke talent in te zetten. Althans, dat is het ideale scenario. Voor veel mensen is de huidige baan de plek waar men droomt over het inzetten van zijn of haar talenten, maar waar men zich jammer genoeg voelt leeglopen. Het knappe aan mijn job is om deze mensen te mogen begeleiden naar inzicht en actie: ontdekken van de eigen talenten en het ondernemen van de juiste stappen om die droombaan te krijgen. Heerlijk !"

Psycholoog-Sarah-Hasselt.jpg

Sarah Brepoels
Klinisch Psycholoog

"Als psycholoog combineer ik therapie en loopbaanbegeleiding. Zelf ervaar ik het als een aangename afwisseling om cliënten in zowel diepgaandere en intensievere therapietrajecten te begeleiden als in meer kortdurende en coachende loopbaantrajecten. De opleiding tot loopbaancoach bij Kurago gaf mij de nodige inzichten en handvaten om een kwalitatieve loopbaanbegeleiding te kunnen bieden op maat van mijn cliënten."

bottom of page