top of page
Psycholoog Hasselt Kurago te Limburg

VEELGESTELDE VRAGEN

Ontwerp zonder titel-4.jpg

 1. PRIJS - HOEVEEL BETAAL IK VOOR EEN BEGELEIDING BIJ KURAGO? 

LOOPBAANBEGELEDING MET CHEQUES 

Heb je al 7 jaar werkervaring? Ben je een werknemer of werk je als zelfstandige? Dan heb je meestal recht op loopbaancheques van de VDAB en betaal je slechts 80 euro voor 7 sessies of 11 euro per uur. Via deze link vind je meer info over het recht op en het gebruik van loopbaancheques. 

11€ / sessie

LOOPBAAN- OF STUDIEKEUZEBEGELEIDING

Heb je nog geen 7 jaar werkervaring? Of ben je momenteel student(e) of niet aan de slag?  Dan heb je waarschijnlijk geen recht op loopbaancheques. Maar geen probleem dan kan je het loopbaantraject bij ons volgen aan de reguliere prijs van 78 euro per sessie van 50 min.  

78€  / sessie

KURAGO

THERAPIE

Loop je vast in het leven en ben jij op zoek naar een diepgaande begeleiding? Dan is therapie de beste optie. Voor onze therapeutische sessies betaal je 78 euro voor een sessie van 50 min. Relatietherapie kost 85 euro per sessie. Wil je meer informatie over eventuele tegemoetkomingen dat kan via je eigen mutualiteit (dat vind je hier.)

78€ / sessie

BEDRIJFSCOACHING

Loop je vast in jouw rol als zelfstandig solo-ondernemer? Ervaar je stress, of word je gehinderd door je perfectionisme of belemmerd door andere angsten? Of wil je hulp in assertiviteit, work-life of ieder andere hulpvraag in je werk of leven? Dan is coaching iets voor jou. Voor een coachingtraject betaald vanuit je onderneming betaal je 98 euro (excl. BTW) voor een sessie van 50 min. Voor coachingstrajecten bij bedrijven vanaf minstens 1 medewerker gelden andere tarieven.

98€  / sessie

Bij Kurago bieden wij ook diverse trainingen aan aan zowel individuen als aan teams. Onze trainingen zijn steeds op maat. Vraag gerust naar een vrijblijvende offerte. Indien een training de werking van je organisatie ten goede kan komen kan je ook gebruik maken van de KMO-portefeuille.

TRAININGEN

Prijs
Locatie

2. LOCATIE(S) - WAAR KAN IK JULLIE VINDEN?

Onze groepspraktijk Kurago Hasselt bevindt zich net buiten de kleine ring van Hasselt op de Ferdinand Verbiestlaan 4/4, 3500 in Hasselt. Er is parkeermogelijkheid zowel aan de voor – en achterkant van het gebouw. Met gebruik van de parkeerschijf mag je 2 uur gratis parkeren

 

We zijn ook heel vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn H16, H17, H61 en H71 stoppen namelijk vlakbij (op 40m) bij onze deur.

De groepspraktijk Kurago die gelegen is op het Sint Katarinaplein te Hasselt. Onze psychologen praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit diverse plaatsen zoals Sint-Truiden, Bilzen, Tongeren of Genk.

Onze groepspraktijk te Maasmechelen is gevestigd op de Heirstraat 515 (Opgrimbie).

Ook in diverse dokterspraktijken in Limburg hebben we verschillende psychologen uit ons team enkele uren per week tewerkgesteld. Dit om zo laagdrempelig mogelijk patiënten toegang tot psychologische zorg te kunnen bieden.

Ten slotte hebben we verscheidene loopbaancoaches (met therapeutische achtergrond) die verspreid over Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen loopbaanbegeleiding doen volgens ons Kurago model. Ook bij hen kan je steeds terecht voor zowel loopbaanbegeleiding, therapie als training.

Nood aan therapie, training of loopbaanbegeleiding én is Hasselt voor jou veel te ver? Contacteer ons dan, mogelijks is er wel iemand in ons netwerk bij jou in de buurt!

Ontwerp zonder titel-4.jpg

KURAGO (Anthentiek VOF)

Dr. Nolenslaan 4

3500 Hasselt

 

Rekeningnummer: IBAN BE86 7350 4891 3650 

Ondernemingsnummer: 0692.853.281 

Gegevens

3. GEGEVENS - WELKE ZIJN JULLIE BEDRIJFS- EN FACTURATIEGEGEVENS?

Aanmelden

4. AANMELDEN - HOE KAN IK JULLIE CONTACTEREN?

Wil jij graag een afspraak maken? Vul dan het onderstaande afspraakformulier in.

Heb je een specifieke vraag voor ons? Dan mag je altijd contact opnemen via mail met info@kurago.be  of via tel. 0467 031 592.*

 

*Kan je ons telefonisch niet bereiken? Dan zijn we waarschijnlijk net bezig met een begeleiding. Aarzel dan niet en spreek een voicemailbericht in of stuur een mailtje. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ontwerp zonder titel-4.jpg

ACT is een vorm van gedragstherapie. Binnen ACT geloven we dat hindernissen (vervelende  gedachtes, gevoelens en sensaties) onvermijdelijk deel uitmaken van ieders leven. Maar al te vaak spenderen we veel te veel tijd aan het bevechten van deze dingen, die we eigenlijk helemaal niet kunnen controleren. Dit kost ons heel veel energie en houdt ons vaak weg van dat wat er echt toe doet. ACT wilt je leren minder door deze hindernissen gevangen te worden opdat jij zou kunnen bewegen in de richting van wat er voor jou toe doet.

ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY 

Binnen gedragstherapie gaat men ervan uit dat ons denken, voelen en handelen grotendeels gebaseerd is op wat we in het verleden hebben geleerd (onze leergeschiedenis). Gedrag wordt benaderd vanuit een complexe samenhang tussen de 5 G’s: gedachte, gebeurtenis, gevoel, gedrag en gevolg. Door hier inzicht in te verwerven, begrijp je beter hoe de vork aan de steel zit en waar je verandering wil en/of kan aanbrengen. Dit pad loop je samen met je therapeut.

GEDRAGSTHERAPIE

SYSTEEMTHERAPIE

Het “systeem” in systeemtherapie duidt eigenlijk op het sociale systeem waar jij en ik deel van uit maken, de mensen die we kennen en waar we een band mee hebben. We maken allemaal deel uit van verschillende sociale systemen, denk maar aan onze werkomgeving, ons gezin of onze vriendengroep. Ons gezin van herkomst is een belangrijk systeem. Hier vandaan groeien en vertrekken onze denkbeelden, vaak zonder dat we ons hier altijd bewust van zijn.  Een systeemtherapeut gaat ervan uit dat elk gedrag en symptoom, communicatie bevat, een boodschap. We gaan op zoek naar de de betekenis achter dit gedrag van deze persoon in zijn context. Hierin ligt immers de juiste oplossing.

Werkwijze

5. WERKWIJZE - WAT ZIJN JULLIE VERSCHILLENDE WERKWIJZEN EN WAT HOUDEN ZE PRECIES IN?

Zoek je hulp en zou jij je graag aanmelden voor één van onze diensten, laat dan je gegevens achter via maak afspraak

We contacteren je sowieso binnen de 48 uur na aanmelding via mail of via telefoon om je hulpvraag te verduidelijken en/of verdere stappen te bespreken.

 

Tijdens een eerste afspraak gaan we vooral kennis met je maken, je hulpvraag verduidelijken en je uitleggen hoe we te werk gaan. De duur en frequentie van de sessies die hierop volgen zijn afhankelijk van jouw unieke hulpvraag. Moest je de voorkeur geven aan online sessies, is dit ook een optie.

Voor onze loopbaanbegeleidingen werken we altijd aan de hand van ons unieke loopbaanmodel. Voor onze therapeutische begeleidingen werken we allemaal aan de hand van ACT gecombineerd met onze eigen aanvullende achtergrond. Hieronder vind je meer informatie over de therapeutische stromingen waarin onze diverse therapeuten opgeleid zijn.

6. AANBOD - WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN LOOPBAANCOACHING, THERAPIE EN TRAININGEN. HOE WEET IK WELKE DIENST HET BESTE MIJ AANSLUIT?

Aanbod

Een loopbaancoaching is vooral geschikt als je zit met minder diepgaande of diepgewortelde hulpvragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je niet meer thuis voelen in je job, stress  of het vast lopen in de interactie met je collega’s. Loopbaancoaching is een effectieve, maar iets minder diepgaande en kortdurende vorm van begeleiding waarbij de focus vooral wordt gelegd op het heden en de toekomst. De bedoeling is om jou in de eerste plaats tot inzicht te brengen, zodat je stapsgewijs tot de nodige verandering komt.

LOOPBAANBEGELEIDING

Worstel jij al een tijdje met bepaalde klachten die je functioneren ernstig belemmeren? Voorbeelden hiervan zijn een burn-out, angstklachten of diepgeworteld perfectionisme? Dan ben je waarschijnlijk meer geholpen met een diepgaande, langdurige begeleiding. Hier onderzoeken we je geleerde gedragspatrone en leren we jou om fundamenteel anders met je gedachten en gevoelens om te gaan. We leggen de focus op je leergeschiedenis, het heden en de toekomst. De bedoeling is om samen met jou een traject van diepgaande bewustwording en verandering aan te gaan om je vrijer in het leven te kunnen laten staan.

THERAPIE

Wil je vooral kennis bijeen sprokkelen en werken aan je vaardigheden in een afgebakende en kortdurende training? Dan zijn onze trainingen ideaal voor jou. We gaan praktisch te werk en leren jou aan hoe je kan communiceren of hoe je stress kan herkennen, stress kan voorkomen of ervan kan herstellen.

TRAINING

Vind je het nog steeds lastig om te bepalen welke van onze diensten het best bij je noden aansluit? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag. 

Opleiding tot loopbaancoach
Ontwerp zonder titel-4.jpg

7. LOOPBAANBEGELEIDERS - TRAINEN JULLIE OOK EXTERNE LOOPBAANCOACHES? 

Ja, om op zelfstandige basis loopbaanbegeleiding te doen in een eigen praktijk of om opgeleid te worden als loopbaancoach voor in te zetten in bedrijven. Meer info vind je hier: opleiding tot loopbaancoach.

Ontwerp zonder titel-4.jpg

8. FINANCIËLE TEGEMOETKOMINGEN

Mensen kunnen bij ons 3 soorten financiële tegemoetkomingen inzetten: (1) VDAB loopbaancheques, (2) terugbetaling via mutualiteiten en (3) eerstelijnspsychologische zorg (ELP). Aan elk van deze soorten zijn specifieke voorwaarden verbonden. Gelieve hiervoor verder te lezen. Voor bijkomende vragen mag je ons steeds contacteren. We helpen je graag verder!

1. Loopbaanbegeleiding met VDAB Loopbaancheques

Indien je minstens 7 jaar werkervaring hebt en momenteel werkend bent heb je in de meeste gevallen recht op loopbaancheques. Hiermee kan jij je loopbaanbegeleiding aan 11 euro per sessie volgen.

2. Terugbetaling via mutualiteiten (of vakbond)

Afhankelijk van bij welke mutualiteit of vakbond je bent aangesloten is een financiële tegemoetkoming voor therapie of loopbaanbegeleiding al dan niet mogelijk. Hieronder vind je een beknopt en uitgebreid overzicht gemaakt van de meest voorkomende instanties. klik hier voor het uitgebreide overzicht.

Organisatie
Bedrag
Maximum
Voor welke dienst?
CM
10 € / sessie
24 sessies / leven
Therapie
De Voorzorg
10 € / sessie
12 sessies / jaar
Therapie
Helan
10 € / sessie
12 sessies / jaar
Therapie
Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen
10 € / sessie
10 sessies / jaar
Therapie
Liberale Mutualiteit
10 € / sessie
6 sessies / jaar
Therapie
ACV
40 €
1x per loopbaancheque
Loopbaanbegeleiding
HR Rail / Railcare
20 € / sessie
10-20 sessies / jaar
Therapie

3. Eerstelijnspsychologische zorg (ELP)

Voor lichte tot milde psychologische klachten kan een cliënt een beperkt aantal sessies (maximum 8 of 20, afhankelijk van de hulpvraag) aan slechts 11 € volgen. Omwille van het beperkte overheidsbudget van dit proefproject zijn zowel het aantal psychologen dat tot deze conventie zijn toegelaten als het aantal uren toegekend per psycholoog zeer beperkt. Zo zijn er bijvoorbeeld in onze groepspraktijk van de 260 uren individuele begeleiding per week slechts 16 uren beschikbaar voor ELP. Bijgevolg duurt het bij ons (én bij collega's) langer voordat je binnen ELP kan opstarten dan binnen de reguliere begeleidingen. Je kan altijd informeren naar de beschikbare plaatsen. We raden echter aan om bij lange wachtlijsten enkel op een ELP plek te wachten indien het financieel zeer moeilijk/niet mogelijk is om het reguliere tarief van therapie te betalen. Dit omdat onbehandelde psychologische klachten in intensiteit kunnen toenemen en jouw functioneren ernstig kunnen beperken. Contacteer ons gerust voor meer info omtrent deze betalingsmogelijkheid.

Finaniele tegemoetkoming
bottom of page