top of page
Zoeken

4 Tips om te blijven staan in Corona-tijden

Ik merk dat er angst leeft bij heel veel mensen. In tijden van angst gaat ons hoofd vanzelf allerlei oplossingen onze kant uit schieten. “Misschien kan je dit doen” of "misschien kan je Facebook of het nieuws nog eens checken” … Sommige van de gedachten of oplossingen die je hoofd je kant uit schiet zijn handig, maar andere zijn dat ook een heel stuk minder. Het resultaat van het springen op elke gedachte of oplossing is vaak dat je alle kanten op geslingerd wordt en het moeilijk hebt de focus bij je werk en andere dingen die er toe doen te houden.


Graag wil ik jullie hierbij een aantal tips geven. Tips die mij helpen om te blijven staan in tijden als deze, zowel in mijn job als daarbuiten… .


1. Hoe jezelf ondersteunen? Mij helpt het in deze periode te werken met een lijstje. Daarop schrijf ik elke dag wat ik die dag belangrijk vind om te doen. Ik beperk me niet alleen tot professionele taken, maar ook activiteiten als “wandelen” of een “online sport video volgen” krijgen een plek op mijn lijst. Mijn lijst werkt als een soort anker, om me vast te houden en de focus te houden bij de dingen die er toe doen in een wereld waarbij allerhande gedachten en nieuwsberichten voortdurend om mijn aandacht strijden. Op www.balanceworks.online vond ik deze handige pdf die je kan helpen om dit anker te creëren. Dit anker kan je helpen om de focus te leggen bij de dingen die er voor jou belangrijk zijn. Voor de gemakkelijkheid heb ik de 2 pagina's van de pdf onder aan deze blog toegevoegd.


2. Beperk je eerder vermelde lijstje tot dingen waar je écht controle over hebt. Wedden dat je hoofd je veel gedachten of oplossingen toegooit om je een illusie van controle te verschaffen. Stel jezelf de vraag : " waar heb ik dit moment echt controle over (hoe je tijd met je doorbrengt, …) ? "En waarover niet (economische werkloosheid, daling in klanten, gedrag van anderen…)?  Je kan het voor jezelf zelfs neerschrijven naar het voorbeeld van de toegevoegde foto.


Tips om overeind te blijven tijdens Corona. Mentale stress voorkomen door tips van Kurago Hasselt.


3. Stel jezelf de vraag of continue werken of ergens mee bezig zijn je écht helpt, of net niet… Ik merk immers dat veel mensen die ik spreek in mijn online consulten “werk” als een soort excuus gebruiken om weg te blijven van onrust, van angst. Consistent achter je laptop zitten en bezig zijn, creëert voor velen zulke illusie van controle. Ik ben voor “doen wat werkt”, maar ik nodig je wel uit om even stil te staan bij hoe dit werkt voor je? Houdt het je angst echt voor lange termijn onder de knoet? Of zorgt het enkel voor meer onrust?


4. Tot slot geef ik je de tip om jezelf de volgende vraag te stellen: “Hoe hoop je als dit alles voorbij is terug te kijken op jezelf in deze periode van crisis? En hoe wil je dat mensen die je dierbaar zijn of naast jou staan op jou terugkijken in deze periode van crisis?” Ik gun je dat je in lijn hiermee kan handelen.


Moest je nood hebben aan meer ondersteuning in deze lastig tijd. Je kan ons altijd contacteren via info@anthentiek.be of via Maak Afspraak om een afspraak te maken voor een online sessie.


Stay safe & take care,

Liefs,

Team AnthentiekDagplanning tijdens Corona

Instructies voor dagplanning en routine tijdens Corona

3 weergaven

تعليقات


bottom of page