top of page
Zoeken

Ik loop vast in mijn job

We komen bijna allemaal op een punt in het leven waarop we ons afvragen of datgene wat we doen is wat we willen blijven doen? Of de job die we momenteel uitoefenen - of het nu de job van lasser, beenhouwer, financieel bediende of arts is - wel de best passende job is. Let’s face it, we brengen gemiddeld een 9-tal uur al werkend door, we willen deze tijd zo goed mogelijk spenderen. En we willen zeker niet inboeten op welzijn door een job te doen die ons geen voldoening brengt.


Loopbaanbegeleiding als antwoord op het gevoel te hebben vast te lopen in je job

Misschien herken je je in onderstaande gedachtenspinsels…

Past deze job of richting nog wel bij mij?
Word ik wel voldoende ingezet op mijn sterktes?
Ik haal geen voldoening meer uit hetgeen ik doe, elke dag voelt eindeloos hetzelfde…

Na de middelbare school was ik zelf heel erg op zoek. “Je bent 18 en je moet wat”. Drie uitgeprobeerde, zeer uiteenlopende studierichtingen verder en heel wat desillusies rijker, begon ik in een job als receptioniste. Uiteraard heb ik ook mooie momenten gekend in deze job, voelde ik dat dit niet mijn eindbestemming was. Mijn roeping lag niet bij administratie of boekhouding, maar bij mensen. Niets zo boeiend als stilstaan bij waarom we doen we wat we doen en bij wat we verlangen van het leven. Het leek me fantastisch om op dagelijkse basis van betekenis te kunnen zijn in het leven van een ander. Na jaren zoeken, ben ik uiteindelijk psychologie gaan studeren. Dit bleek een schot in de roos. Maar hoe fantastisch zou het geweest zijn, moest ik de juiste begeleiding gevonden hebben na mijn middelbare school om zo samen met iemand op zoek te kunnen gaan naar dat wat echt bij me paste.


Hoe bepaal je eigenlijk wat echt bij je past? Ik ben ervan overtuigd dat je in dit proces zicht moet krijgen op 3 belangrijke elementen. Ten eerste wat zijn je loopbaanwaarden? Wat zoek je in een job, en wat is voor jou absoluut onmisbaar? Wil je van betekenis zijn voor een ander, of staat loon of evenwicht werk/privé voor jou op nummer één? Er is geen goed of fout, er zijn alleen persoonlijke voorkeuren. Ten tweede, waar zitten jouw kwaliteiten? Welke kwaliteiten tover je uit je gereedschapskistje en zet je in bij de zoektocht die leven genoemd wordt. Last but not least, wat geeft jou energie en doet jouw hart sneller slaan? Welke activiteiten of taken doe je met plezier en doen de tijd wegtikken?


In een loopbaanbegeleiding kan je geholpen worden bij het zoeken naar een job die perfect bij jou past. Een bijkomend voordeel is dat je misschien wel recht hebt op een subsidiëring, waardoor je voor 8 sessies loopbaanbegeleiding, maar 10 euro per uur betaalt. Klik hier als je meer info wil over deze subsidiëring.


Heb jij – zoals velen onder ons – het gevoel vast te zitten in een job die niet (meer) bij je past? En wil je samen duiken in je waarden, kwaliteiten en energiegevers en zicht krijgen op wat dan wel bij je past ? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek via de website of bel me op 0470 61 98 26. We vergezellen je bij Kurago graag naar een nieuw begin.


Ann

traject bij loopbaanbegeleiding via vdab

22 weergaven

תגובות


bottom of page